Dubbelt så stor bokhandel

Så här i kris- och nedskärningstider är det skönt att höra om bokhandlar som expanderar.

Härom dagen var jag i Göteborg och passerade Science-Fiction bokhandeln. Eller, passerade är fel ord eftersom det är en omöjlighet. Jag gick in och botaniserade. Tittade, läste, lyfte ner, kände på och ställde tillbaka en massa ljuvliga böcker.

När det var dags att betala konstaterade jag att ”oh ni har byggt om”. Disken hade flyttats sedan sist. Mannen bakom kassan tittade lite surt på mig och svarade att ”det var ett år sedan”. Men det kan inte vara möjligt. Var det ett helt år sedan jag var där sist? Hur som helst så la han till att ”nästa gång du kommer finns vi inte ens här”.

Hör och häpna, efter att ha hämtat mig från chocken (jag trodde de skulle lägga ner) så fick jag till min glädje veta att de ska flytta. Till dubbelt så stora lokaler! Fatta, dubbelt så stort SF-bokhandel. Fantastiska nyheter!