Dömd för livet

Det verkar vara något som drar kriminalförfattare till öar. Mord och öar verkar vara en frestande kombination. Västkustens egen Ann Rosman förlägger sina mord till Marstrand, Viveca Steen har en förkärlek för Sandhamn, Camilla Läckberg har varit ute på ett par av öarna i skärgården… Listan kan göras lång och under semestern stiftade jag bekantskap med ytterligare en författare som ser till att folk dör våldsamt på Marstrand.

Mats Ahlstedts Dömd för livet är en liten bok om en man som i tjugo år suttit oskyldigt dömd för mordet på en ung sjutton årig flicka. Nu har han släppts ur fängelset och bestämmer sig för att på egen hand reda ut vad som egentligen hände den där dagen när flickan han sällskapade med bragdes om livet. Det dröjer inte länge förrän han misstänks för ytterligare mord och misshandel och mitt i allt dyker en ung kvinna upp som kanske skulle kunna vara hans dotter.

Det här är en mycket lättläst roman. En typisk stranddeckare. I stort sett hela handlingen förs framåt i dialogform. Inget fel i det, men inte heller något som lämnar något bestående intryck efter sig.

Betyg: ***-
Antal sidor: 234

Förlag: Kabusa

Andra som läst boken;
Deckarhuset
Bokberoende
Tankar från en samlares hjärna