Detektiverna i P1

Tidigare i somras hittade jag en artikel i DN som berättade om ond bråd död i P1. Jag insåg att Detektiviterna i P1 var något man bara inte fick missa. Den 23 juli kl 15.00 var det premiär och vad gör jag? Missar programmet naturligtvis! Katastrof!

Ett besök på P1s hemsida veckan efter gjorde mig grymt nedstämd och lite sur. De hade inte lagt upp programmet på lyssnararkivet. Vilka idioter! De måste väl förstå att alla inte kan höra ett program i direktsändning?! Klockan 15.00 på lördag mitt i högsommaren, då har jag oftast annat för mig än att lyssna på radio. Men nu har de skärpt sig och de två hittills sända programmen (av totalt åtta) finns upplagt i arkivet. Nu har finns en länk för dig som, liksom jag, inte kan lyssna på programmen i direktsändning.

Programmet leds av Jessica Gedin och med sig i studion har hon två gäster som får lyssna på delar av en berättelse, något omgjord från orginalet, och utifrån det ska de gissa mördaren, författaren och orten. Ett slags Cluedo i radioformat kan man säga. Det första programmet var något av en besvikelse för mig, inte på grund av innehållet eller gästerna utan på grund av att jag genast visste vem detektiven var, titeln på orginalhistorien och vem som skrivit den. Jag kände igen den helt enkelt.

Det andra programmet var lite klurigare. Jag tyckte jag kände igen historien, men kunde inte sätta fingret exakt på gåtans lösning. Kul! Det är ett småmysigt program och jag ser verkligen fram emot att lyssna på de kommande sex programmen.

2 Replies to “Detektiverna i P1”

  1. Nej men, ska inte alla program finnas på weben. Har också helt glömt av den här serien som jag verkligen ville lyssna på.

  2. Jo, det var vad jag trodde också, men i det här fallet tog det flera dagar innan det första kom ut. Men nu ligger i alla fall de tre första under sändingsarkivet.

    Första programmet löste jag allt direkt. Andra kom jag på vilken historia det var, men namnet och detektiven blåstes liksom bort direkt. Noll poäng antar jag. Det tredje kunde jag också efter några ledtrådar.

    Kul programidé!

Comments are closed.