Det blev en kick off som heter duga

Tick Tack av Leffe Crimwalker
Det blev en kick off som heter duga när Leffe Grimwalkergästade höstens första Stora Bokcirkelträff i Uddevalla. Vi minglade, åt, drack vin, pratade författarskap, Tick Tack, Havrefarsan, spökskrivning, Storytel och varför man börjar med att ge ut en självbiografi. Sedan tog bokcirklandet vid, men inte förrän vi hade lovat att inte slå honom i ren ilska över bokens slut. Det blev intressant, lärorikt och många funderingar runt fenomenet med följetonger, cliffhangers och vad man själv skulle ha gjort om man visste att man bara hade tio dagar kvar att leva. Riktigt spännande.
Vi hade alla läst och/eller lyssnat på Leffes bok Tick Tack som kom i september på Storytel Original. En tio avsnitt lång thriller om Niko, en viktig man i Stockholms undre värld som plötsligt får reda på att han bara har tio dagar kvar att leva och som bestämmer sig att göra upp med allt och alla. Men inte förrän han försäkrat sig om att frun Eva, dottern Ellen och systern Bambi har en tryggad framtid. Den där Eva förresten, henne hade vi en hel del att säga om också, och inget av det var särskilt trevligt.
Leffe Grimwalker intervjuas
av Jenny Magnusson
Det är en driven historia Leffe bjuder oss på och han bemästrar cliffhangerkonsten som är A och O för att behålla läsarens intresse för följetongen mästerligt. Man vill hela tiden lyssna lite till, bara ett avsnitt till. Och här tycker jag att Storytel Original missar lite när de pumpar ut samtliga tio avsnitt på en och samma gång. Vad blir då skillnaden mot att läsa en vanlig bok? Förutom att jag måste ladda ner tio avsnitt istället för en bok. Jag hade önskat, och det är kanske för att det gömmer sig en liten masochist i mig, att avsnitten kom men lite mellanrum, kanske inte en hel vecka, men någon eller några dagar i alla fall så att jag var tvungen att smått frustrerat och väldigt ivrigt vänta på fortsättningen.
Vi var väl inte helt överens med Niko i alla hans val och agerande under de här tio dagarna, men vi förstod nog ganska bra hur han tänkte och varför han gjorde som han gjorde. Det dök också upp en del överraskningsmoment längs vägen som vi inte såg komma. Efter gårdagskvällen vet vi ju nu att det kommer en fortsättning och vi har en hel del åsikter om hur det ska gå för Eva, pappan, SGOsnubben och några till, jag hoppas Leffe att du lyssnade ordentligt och skriver som vi sa nu. Vi har ju redan bestämt vad som ska hända. Och du, se till att det går vägen för Dragan också, att han orkar stå emot. Vi gillar Dragan.
Bokcirklandet är i full gång. 

I väntan på det kan vi dock se fram emot Leffes nästa bok som han skrivit tillsammans med sin fru Caroline, också den för Storytel Original. Det blir en dramakomedi om en släktmiddag när det mesta går fel och hela historien berättas av den risiga bonsaien Howard som helst av allt bara vill dö. Låter helt galet och passar säkert utmärkt när höstmörkret sänker sig. 
Leffe är inte bara en duktig författare och bloggare, vi saknar dina ljuvliga blogginlägg just nu, utan också en skicklig berättare. Under kvällen bjöd han på sig själv, svarade snällt på alla våra frågor och avslutade det hela med en snabb miniskrivarkursintroduktion. Jätteintressant och vi kommer aldrig att se på böcker på samma sätt igen. 
Tack för att du kom Leffe och delade kvällen med oss och grattis till vinnarna i Läsbingon, hoppas böckerna passar.
Dags för Bokmalen att läsa, blogga
och förlora Fireballoskulden.