Christmas in Venice – Veckans novell

Christmas in Venice
av Meadow Taylor

Jag har upptäckt att mobilen är perfekt för noveller. Eller om det är noveller som är perfekta för mobilen, jag är osäker på vilket men det spelar inte så stor roll. På lunchen, under en paus, på tåget, när man väntar på bussen… tillfällena att läsa är oändliga. Jag plockar upp mobilen och läser. Helst en novell som jag hinner avsluta innan det är dags att börja jobba igen, gå av bussen eller säga hej till vännen som äntligen kommer.

Jag har dessutom precis upptäckt google books och insett att de har en hel del läsvärt som faktiskt dessutom är gratis. Christmas in Venice var en sådan novell som fanns för nedladdning.

Olivia åker till Venedig för att fira jul och komma bort från hetsen. Men när hon för ett par minuter lämnar sin väska utan uppsikt bryter kaoset ut och flygplatsen spärras av. Snart finner hon sig utfrågad av polisens stilige bombexpert.

Meadow Taylors julnovell är lättläst feel-good om hur fel det kan gå ibland. Hur en liten liten sak kan få stora saker att hända. En kort historia med ett lite abrupt slut, men mysig.

Läs Christmas in Venice här.