BookSeat – inte så dumt

Läsning är ingen materialsport. Den kräver ingenting utöver själva texten. En text som du inte ens behöver betala för om du väljer att låna på bibliotek.

Läsning är som sagt ingen materialsport men då och då dyker det upp prylar som ska förenkla, förbättra och förgylla din läsupplevelse. Bokmärken. Sidhållare. Läsdagböcker. Läslampor och annat smått och gått. Det mesta ganska krystat och faktiskt helt onödigt och mest ett försök att få oss att spendera mer pengar i bokhandeln. Vilket jag i och för sig gärna gör, men då på böcker.

Så det var i ärlighetens namn med lite skepsis jag provade årets julklapp, läskudden The BookSeat. Döm om min förvåning när, hepp, den visade sig vara klockren. Ett perfekt stöd som sätter boken i perfekt vinkel, särskilt för mig som gärna läser i sängen, men den fungerar alldeles utmärkt att ha i knät också.

Den lilla skivan som håller ut sidorna och hindrar boken från att falla igen är säkert bra, även om jag hellre håller upp sidorna själv. Jag läser lite för fort och skivan är ivägen när jag ska bläddra. Men visst, den dagen jag vill sticka och läsa samtidigt kommer den att vara oumbärlig.

2 Replies to “BookSeat – inte så dumt”

Comments are closed.