Arvstvist med en twist

The Death of mrs Westaway av Ruth Ware

Som en fan av Ruth Wares tidigare böcker Kvinnan i hytt nummer 10 och The Lying Game så kastade jag mig över The Death of mrs Westaway när den kom på Storytel. Och jag blev inte besviken.

Den här gången möter vi Hal Westaway när hon får ett brev som kallar henne till mormoderns begravning. Tydligen är hon en av arvingarna. Det är bara det att hennes mormor dog för många år sedan.

Samvetet säger att något blivit fel, den tomma plånboken att hon borde åka dit och låtsas ha rätt till arvet. Hon är verkligen i akut behov av några tusen pund för att betala av sina skulder.

Det hela blir så klart inte riktigt så enkelt och när Hal kommer fram visar det sig att hon inte är den enda som lurar på en hemlighet.

Som vanligt serverar Ware oss en välskriven historia även om den här skiljer sig lite från hennes tidigare böcker. Thrillermomenten är nedtonade och ändå är det spännande läsning. Man kastas mellan olika troliga lösningar och funderar på vad det egentligen är som sker. Kanske är det hennes bästa bok hittills.

Jag var inte stormförtjust i hennes första bok I en mörk mörk skog, även om den fick mig att svära på att aldrig, aldrig någonsin mer gå på en möhippa, men hon blir allt skickligare som författare och jag avundas er som ännu inte läst (eller lyssnat på) The Death of mrs Westaway. Det ska bli spännande att se om den kommer ut på svenska.

*

Jag vet inte om ni är som jag, men när jag läser en bra bok så associerar hjärnan hela tiden till andra böcker, miljöer eller liknande. För att sätta guldkant på läsandet finns numera Bokmalen på Pinterest med anslagstavlor som samlar intryck från läsningen. Du kan se anslagstavlan för den här boken på pinterest. Följ gärna för fler bokrelaterade samlingar.