Änglalik dubbelrecension

OBS! Spoilervarning. Om du inte läst böckerna och inte vill veta hur det går så sluta läs nu. Annars… välkommen att fortsätta.

Fallen ängel och Förlorad ängel är titlarna på de första böckerna i Becca Fitzpatriks serie om Nora och Patch. I den första boken faller Nora handlöst för den nya killen i skolan, den mystiske Patch med sitt lite hånfulla leende och ögon som verkar se rakt igenom henne. Snart dras hon in i händelser som hon inte kan kontrollera. Hon befinner sig mitt i en uråldrig kamp mellan onda och goda krafter, och det är inte helt enkelt att avgöra vem som står på vilken sida.

Änglar är utan tvekan de nya vampyrerna i böckernas värld. Fler och fler författare byter ut de vansinnigt snygga och sexiga vampyrerna mot, lika snygga och med lika mörka sidor, änglar. Gärna, som i den här boken, fallna änglar. Änglar som av olika anledningar slängts ut ur himlen och förlorat sina vingar. Det är precis vad som hänt Patch och för att återfå dem måste han döda en människa, och naturligtvis inte vilken människa som helst…

Men allt går inte som planerat och istället räddar han henne vilket innebär att han visst återfår sina vingar, men puttas långt ner i hierarkin. Bland skyddsänglarna, ve och fasa!

När den andra boken börjar är lyckan total. Nora trivs i förhållandet med Patch och hela den där skyddsängelsbiten går som smort. Tills en dag när Nora börjar misstänka att Patch vill henne illa och bryter med honom. När han sedan verkar dejta hennes värsta fiende är katastrofen ett faktum och inte blir det bättre av att allt tyder på att det var Patch som mördade hennes far… Vem kan hon lita på?

Becka skriver spännande, småsexiga och fartfyllda böcker för unga vuxna och jag tror definitivt att de kan bli rejält populära. Första boken är lite långsammare än den andra, men där lär vi känna karaktärerna och möta dem i vardagen och jag tror det är en vardag många kan identifiera sig med. Inte just den övernaturliga änglabiten, men allt vad det innebär att vara tonåring.

Efter att ha läst de sista sidorna i Förlorad ängel är det bara att konstatera, fler böcker kommer. Det är en cliffhanger utan dess like som presenteras. Man behöver inte vara ute i bloggosfären särskilt länge för att konstatera att de som läst och gillat Twilightserien också gillar Fitzpatriks böcker.

Betyg: ***+
Antal sidor: ca 300 vardera

Förlag: Wahlströms

Andra som läst böckerna:
Bokpussen
Malins hörna