All Hallows Read – skrämmande boktips

Redan förra året skrev jag om Neil Gaimans initiativ att skapa traditioner som innebär att man ger bort böcker. Han kallar det All Hallows Read och uppmuntrar var och en att ge bort böcker, skrämmande böcker till nära och kära i samband med Halloween. Ett initiativ jag applåderar och enda anledningen jag ser till att fira denna osvenska helg.

I år kan jag rekommendera Mystiska Milla som gåva till alla barn och barnsliga vuxna. Inte direkt skrämmande och spöket Millas äventyr Spanien. Helt underbar bok med text av Unni Lindell och teckningar av Fredrik Skavlan, man blir aldrig för gammal för spöken!

En lite läskigare bok för oss vuxna är utan tvekan Evig natt av Michelle Paver, Boken beskrivs som en arktisk spökroman och beskriver en smygande galenskap som smyger sig på Jack när han befinner sig ensam i en öde vik på Svalbard. Spökar det verkligen eller är det huvudet som spelar honom ett spratt.

Ett annat för mig helt okänt tips kommer från The Guardian som läst Andam Nevills The Ritual om fyra universitetsstudenter på vanding i den svenska vildmarken runt polcirkeln. Ensamma, hungriga, trötta och vilse i ödemarken går ingenting som planerat. Scary stuff! Jag klickade hem den från Bokus direkt.

Det är så långt mitt Halloweenfirande sträcker sig, i övrigt kryper jag ner under filten i soffan och låter mig svepas in i en god bok.

3 Replies to “All Hallows Read – skrämmande boktips”

Comments are closed.