A touch of dead

Ibland är det skönt att byta genre helt och hållet i läsningen. Efter ett antal veckor med i huvudsak deckare på svenska kände jag att nu var det dags. En helomvändning krävdes. Vilken tur då att läshögen innehöll ett säkert kort; A touch of dead av Charlaine Harris. Japp kära vänner. Sookie Stackhouse och vampyrer för hela slanten på engelska. Och hjärnan mådde så bra!

Ingen kan ju med bästa vilja i världen beskriva Charlaine Harris böcker som stor litteratur, men jag älskar böckerna om Sookie och hennes vänner. Jag plockar fram dem och kryper upp i soffhörnet med känslan av att återstifta bekantskapen med en gammal vän. Jag låter historien skölja över mig och bara flyter med. Det är så härligt!

A touch of dead skiljer sig lite från de andra böckerna i serien. Det är nämligen en novellsamling. Små korta historier om saker som hänt emellan de andra historierna. Om man som jag läst alla de övriga så har man inga som helst problem att följa med i novellerna. Har man bara läst ett par av böckerna kan en del av karaktärerna som förekommer och händelser som hänvisas till vara främmande, men jag tror inte det spelar så stor roll egentligen.

Även om samtliga böcker är lättlästa, det är inte någon svår engelska hon använder, så är den här snäppet lättare än de andra. Storstil och novellformat gör att sidorna nästan vänder sig själva. En liten nackdel med novellformatet är att man inte sugs in i en längre historia, men det kan jag leva med den här gången.

Betyg: ***+
Antal sidor: 192