Zlatan, Zlatan, Zlatan

Över allt denna Zatan. Vart man än vänder sig så är han där. På tvskärmen i en fotbollsmatch. I tidningarna när han hyllas eller sågas för sin insats på plan. Och nu också i boksammanhang. För det har väl knappast undgått någon att Zlatan gett ut en bok, eller mer korrekt att Zlatan berättat sin historia för David Lagerkrantz som skrivit ner och publicerat den.

Min egen relation till honom är i det närmaste obefintlig. Jag menar, jag vet naturligtvis vem han är. Vilken svensk gör inte det? Men innan han började i Barcelona var han i mina ögon bara en bortskämd och dryg kille från Skåne som pratade om sig själv i tredje person. Så flyttade han till Spanien och jag såg honom försöka hitta en plats i Peps lag. Något som inte funkade så bra. Hur jag vet allt detta? Tja, det finns ju sämre spanjorer än Guardiola att vila ögonen på…

Men kommer jag att läsa en av de 200.000 böcker som redan sålts? Knappast. Kommer jag att köpa en av de 100.000 som nytryckts och är på väg ut i handeln? Inte särskilt troligt. Vad tycker jag då om höstens mesta säljsuccé? Jag applåderar den. Jag är nämligen helt övertygad om att den kommer att hamna i händerna på unga killar som annars inte läst alls. Och jag gillar böcker som får folk att läsa, även om jag inte planerar att läsa dem själv.

Tänker inte du heller läsa boken men ändå är lite nyfiken på den, här kan du läsa Karins recension av Jag är Zlatan.

2 Replies to “Zlatan, Zlatan, Zlatan”

  1. Johan och jag är ju stora Zlatan-fan som du vet. Jag slukade bok på cirka en halv dag. Tyckte den var mycket beskrivande och läsvärd. Man får mer förståelse för hans sätt. Att han är Sveriges genom tiderna bästa fotbollsspelare visst vi ju redan. Adam stora fotbollsmål är att bli lika bra som Zlatan om inte bättre. / lillasyster

  2. Gillar inte honom och känner inget behov av att läsa om honom heller, så detta är en bok som aldrig kommer att hitta hem till mig.

Comments are closed.