Wilderängs bästa

Sveriges egen prepperguru Lars Wilderäng är nog egentligen mest känd för sina dystopiska böcker om samhällen som går under och människor som försöker överleva i dem. Den här gången har han dock gått från de stora sammanhangen och katastroferna till det lilla, den enskilda personens uppgång och förfall. Och han gör det med bravur!

Fallet är utan tvekan Lars Wilderängs hittills bästa bok. Det är spännande, engagerande och berör på ett sätt som han inte gjort tidigare – ett starkt inlägg i samhällsdebatten. Kanske är det för att det är så lätt att identifiera sig med Micke. Man är med honom när det går bra, när pengarna rullar in från lägenhetsaffärerna och allt ser ljust ut. Men man är också med när den tunga kraschen kommer, den där dagen när det inte går så bra längre, när bankkontot krymper i en skrämmande rask takt, frun lämnar honom och tar barnen med sig, tills han till slut inte har någon stans att ta vägen. När desperationen är ett faktum är man där.

Det svider i hjärtat när man läser det.
Rejält.
Skickligt.

Det är ett intressant scenario han målar upp, och tyvärr alldeles för trovärdigt. Även om det går väldigt långt för Micke så är det säkert en alltför sann bild vi får se. Tyvärr går det säkert mer än en och annan Micke där ute på våra gator. Jag hoppas bara innerligt att de får hjälp, innan det går så långt som för Micke. Innan allt tippar över.

Efter den här boken så hamnar Wilderäng högre upp på bevakningslistan hos mig, det är då ett som är säkert.