Unpluged

Totalt oplanerat blev det ett par dagar unpluged för Bokmalen.nu. Mottagningen för min tekniska utrustning är obefintlig ute på Östersjön och det är där jag befunnit mig de senaste dagarna. För första gången har jag varit på en Litterär Båtkryssning. Jag och 700 andra glada boknördar samlades under tidningen Vis paraply för att lyssna på och träffa 8 härliga författare. Några gamla bekanta men också nya bekantskaper som förgyllde dagarna rejält.

Jag var ingen fan av Populärmusik från Vittula, tyckte faktiskt inte om den alls, men jösses vilken berättare Mikael Niemi är. På ett magiskt och fullständigt oefterhärmeligt sätt dribblade han bort oss fullständigt med sin historia om när det megastora bandet Nazareth spelade i Pajala och gissa vem som fick rycka ut och spela bas….

Torbjörn Flygt var ett namn jag bara hört men aldrig läst något av. Men nu ligger hans böcker på önskelistan. Helst som ljudbok och helst inlästa av honom själv.

Den debuterande Boråsförfattaren som fick Vis litteraturpris förra året med sin bok En god man. Intressant, spännande och någon att hålla ögonen på.

Det var en resa fylld av intryck och lyssnande och just nu sitter jag nyduschad och nerbäddad på mitt hotellrum i Stockholm och bara njuter. Vilken härlig resa!