TisdagsTeasern

Den här veckan är det en klassisk äventyrsroman jag tipsar om. Det nystartade förlaget Collings som lockar med följande text om sin nyutkomna roman Doktor Kessners hemlighet:

Finn är 15 år gammal och har levt hela sitt liv på en segelbåt. Och det är inte vilken båt som helst: S/Y Avalon byggdes i största hemlighet i Malmö av hans farfar under andra världskriget, men av någon anledning gömde han undan henne för omvärlden. När Finns föräldrar 40 år senare hittar båten bestämmer de sig för att börja ett nytt liv och segla till Västindien.
Samtidigt som den amerikanska familjen Bailey och deras 15-åriga dotter Jen tillbringar sin semester ombord händer den ena märkliga saken efter den andra. Varför visar plötsligt alla så stort intresse för Avalon? Vem var den mystiske Doktor Kessner och varför smyger det runt en man på båten och tar bilder i gryningen?
Följ med när Finn och Jen tvingas använda all sin list för att rädda Avalon och samtidigt avslöja hennes mörka förflutna.Boken om S/Y Avalon är en klassisk äventyrsroman i modern tappning där läsaren kastas mellan nutid och dåtid, och där bit för bit faller på plats som i ett stort pussel. Här gömmer sig nazistförbrytare, väl dolda skatter, snorkling i kristallklara laguner, en spirande romans och skrupelfria skurkar.

Och vem kan motstå ett riktigt bra äventyr? Inte jag i alla fall.

Collings har också gett ut de underbara novellerna Alter Ego och Isabella. Mycket läsvärda! Det här är ett förlag att hålla ögonen på i framtiden.