Svarta korpar över Villette

Svarta korpar över Villette

Svarta korpar över Villette är inte bara den bästa utan också den sjätte och sista delen i serien om Martine Poirot.

Det var 2008 som vi första gången stiftade bekantskap med undersökningsdomare Martine. En bekantskap som gav mersmak. Genom åren har vi fått följa henne när hon utreder brott och mordfall i den fiktiva lilla belgiska staden Villette. Vi har lärt känna Martine, hennes svenske make Thomas, Tatia, assistenten med de olyckliga släktförhållandena och vi har njutit på Den blinda rättvisan. Men nu säger ryktet att det är slut.

Vi hoppar fram några år sedan vi senast skiljdes från Martine. Det är nu 2008 och kaos råder i världsekonomin. Banker går omkull och den isländska ekonomin havererar fullständigt. Tatia som jobbar för att etablera sig som modeskapare blir grundlurad, en sekreterare på en isländsk bank hittas död i ett hisschakt och bland de belgiska småspararna kokar vreden över att ha blivit lurade på sina pengar. I centrum för turbulensen står en isländsk bank. När utredningen leder till att Martines barn hotas flyr hon till Reykjavik där Thomas är och jobbar.

Det har varit spännande och trevliga timmar jag tillbringat i bilen medan jag lyssnat på Anna Maria Källs uppläsning. Och jag ska inte sticka under stol med att jag både en och två gånger gärna åkt en extra sväng för att ”bara lyssna färdigt på kapitlet”.

Betyg: ****
Antal sidor: ljudbok

Förlag: Alfabeta