Svärdet och spiran – slutläst

Efter att ha läst lite mer än de 1000 sidorna i Ken Folletts medeltidsepos Svärdet och spiran kan jag bara ställa mig upp och applådera. Fantastiskt! Jag gillade verkligen den här historien.

Jag har aldrig läst något av Follett tidigare men tyckte om språket, flytet i historien och karaktärerna. Allt är väldigt tydligt och klart. Min enda, och det är verkligen en liten, invändning mot boken är att den blir lite lång. När historien upprepar sig själv för många gånger och beskrivningarna av bygget av katedralen blir för detaljerat så hade det varit lätt att tröttna, om inte allt det andra varit så bra. Härligt! Jag kommer definitivt att läsa uppföljaren, om än inte nu. Jag måste ha en tegelstenspaus ett tag, plus att det ligger annat spännande och väntar i högen.

Betyg: ***
Antal sidor: 1000+

PS. En extra bonus har varit att läsa boken samtidigt som tv-serien sänts på SVT. För en gångs skull så följer filmatiseringen boken väldigt bra. Ett par förändringar finns, men inte så att det stör på något sätt. Bra jobbat!