Söndagslänken

Söndag igen. Det har varit en minst sagt omtumlande helg med influensa (stackars mig!), längdskidor och skidskytte (hurra!) och en fruktansvärd jordbävningskatastrof i Japan. Mina tankar går naturligtvis till alla de drabbade och en våg av otillräknelighet sveper genom mig. Vad kan man göra för att hjälpa? Ingenting känns det som… Det är bara att vänta och se just nu, vi lär väl få veta vad vi kan göra, om vi kan göra något.

Jag funderar lite på vilka japanska författare jag känner till och inser att de inte är så många, Oe som fick nobelpriset är ju ett namn jag minns och Murakami har man ju knappast kunnat undgå att höra talas om, men ingen av dem har jag läst även om jag tänkte följa P1 bokcirkel som börjar den 21 mars i vår och läsa Fågeln som vrider upp världen.

Dagens söndagslänk har ingenting med ovanstående att göra utan är i all sin enkelhet en rekommendation till en mycket bra bokblogg. Den blogg som var den första jag fastnade för och som jag följt i några år nu. Bokhora.se har en bra blandning på sina recensioner och de bokrelaterade inläggen är många gånger både aktuella och informativa.