Snögloben

Snögloben
av Amanda Hellberg

Snögloben är tredje boken jag läst i serien om Maja Grå, en vanlig ung kvinna med extraordinära gåvor. Hon har nu börjat sitt arbete på en specialavdelning inom polisen. Rekryterad av Steve King.

I slutet av förra boken, Tistelblomman, dog majas pojkvän Jack nästan. En upplevelse som satt djupa spår i honom. Han är djupt deprimerad och oåtkomlig. Bryr sig inte om något utan ligger bara och ältar vad som hänt. För att få andrum flyr Maja in i sitt arbete inom polisen.

Dagarna före jul inträffar ett brutalt mord mitt under en bröllopsfest och brudens tonårsson försvinner. Nu är det upp till Maja och hennes kollegor att ta reda på vad som har hänt.

Amanda Hellberg skriver bra. Det är spännande och lättläst men jag saknar den lite kittlande känslan av kusligheter och skräck som fanns i de tidigare böckerna. Det övernaturliga som gjorde att hon skiljde sig från andra spänningsförfattare. Snögloben är nästan mer deckare än mysrysare och det är lite synd.

Jag gillar böckerna om Maja Grå och har du inte läst dem kan jag bara gratulera. Du har några härliga timmar framför dig.

Betyg: ****
Antal sidor: 284

Förlag: Forum

Som kuriosa kan nämnas att det här är den tredje boken i vår/sommar jag läst som utspelar sig i jultid. En ny trend på gång? Kanske borde man samla alla i en speciell julhylla och plocka fram för att ägna sig åt riktig läsfrossa i december.