Skrivartävling ska locka unga kvinnor

Behöver unga tjejer en extra knuff när det gäller sitt skrivande?
Ja, åtminstone om man får tro Barbara Taylor Bradford och The Times som nyligen lanserade The Write Stuff short story competition, en skrivartävling för tjejer mellan 11 och 18 år.

Deltagarna ska skriva en kort berättelse om max 1000 ord på temat vänskap. Tävlingen pågår fram till 3 juli och vinnaren får chansen att se sitt verk publicerat i en e-boksantologi hos Harper Collins samt på The Times hemsida.

Det är forskning från National Literacy Trust som fått Barbara Taylor Bradford och The Times att arrangera skrivartävlingen. Forskningen visar att bara 23% av tjejer i åldern 14-16 år tycker att skrivande är coolt och nästan hälften (49%) ser hellre på tv än läser.

”Det är viktigt att vi försöker nå ut till tjejer och unga kvinnor som vill dela med sig av det de skrivit. Vi måste inspirera en ny generation kvinnliga läsare och författare. Kvinnliga författare som jag själv måste vara förebilder för tjejer och unga kvinnor och sporra dem att nå sin fulla potential.” säger Taylor Bradford.

”Jag är för alla tävlingar och initiativ som uppmuntrar våra tonåringar att använda sina röster och utforska sin kreativitet. Det här är en fantastisk möjlighet för tjejer att uttrycka sig själva och dela med sig av sina historier.” säger Malorie Blackman, Children’s Laureate.

Kanske har de rätt. Kanske behöver vi sporra och uppmuntra våra ungdomar att våga uttrycka sin kreativitet. Själv hade jag i den åldern varit alldeles för feg för att våga delta, handen på hjärtat så är jag det än idag, men jag applåderar alla som tar sig i kragen och vågar.

För mer information läs:
novelicious.com
The Write Stuff

bild från pinterest.com