Rapport från Bokmässan – del 3

Lördagen på Bokmässan är som vanligt varm, högljudd och intensiv. Vi skyndar mellan olika seminarier och undviker att gå ner på mässgolvet. Så mycket folk! Hela Göteborg måste ha tagit sig in genom portarna på svenska mässan.

Dagen började bra med en sprudlande härlig Emma Hamberg som berättade om sin senaste bok Rosengädda nästa. Att lyssna på henne var som att läsa böckerna. Jag blev så glad! I någon av recensionerna  av hennes bok nämns att man tycker karaktärerna är alldeles för otroliga. Döm om deras förvåning när man då får veta att damen med ekorrar i bysten faktiskt finns i verkligheten, liksom den tolvåriga frankofilen och korvmojsdamen.

Bokmässan är synonymt med tvära kast och från härlig feel good bytte vi till it-thrillers när Anders de la Motte berättade om sina böcker och då naturligtvis den sista, Bubble. Sedan blev det nordiska oknytt med Amanda Hellberg följt av funderingar kring romanserier med Jan Mårtensson och Viveca Lärn. I går fick vi också veta att uppföljaren till Viveca Lärns bok Öster om Heden kommer att heta Väster om Vinga och är planerad till maj nästa år. Spännande, jag har ju en liten svaghet för Skagen som även figurerar i boken.

Planerna för resten av dagen inbegriper Mord på hemmaplan och Holts parallella världar. Ska bli spännande!