Prinsessor, drakar och Jan Guillou

Det är svårt att smälta alla intryck en sådan här dag. Hur smälter man prinsessor, drakar, Almqvist och Guillou inom loppet av två timmar? Det är nästan omöjligt, men också charmen med sådana här arrangemang.

Den lilla boken prinsessor och drakar ser alldeles ljuvlig ut när man bläddrar igenom den. Hade hoppats på mer av författarpresentationen dock. Synd, men allt kan naturligtvis inte vara suveränt.

I väntan på seminariet Det går an om Almqvists bok strosade vi runt på mat- och trädgårdstorget. Kikade på kokböcker, spanade in några kockar och föll för produktpresentationen av de fantastiska japanska kockknivarna. Lätta som luft och skarpa som rakblad. Tål dock inte maskindisk, vilket inte är något problem eftersom diskmaskinen – det är jag. Själva seminariet förstod jag inte, tyvärr.

Därför blir kontrasten när man stunden efter lyssnar till genomproffset Guillou. Och inte var han särskilt butter heller som ”alla” säger. Fnissade lite när han berättade till och med. Mycket intressant! Men det är en underlig känsla att sitta och lyssna på honom när man läst boken och samtidigt inser att majoriteten inte har gjort det. Men de lyckostarna har ju den kvar.