Nyårslöfte!

2010 har försvunnit runt knuten och 2011 står för dörren. Förhoppningsvis fyllt med spännande läsupplevelser och många nya bokbekantskaper.

Jag är inte den som brukar avge en massa nyårslöften. Jag har alldeles för god karaktär, definitionen på god karaktär är att falla för frestelserna har jag hört, och det är jag bra på. Men i år tänkte jag faktiskt avlämna ett par bokliga löften, mest för att utmana mig själv och min egen läsning.

1. Härmed lovar jag högtidligt att bli bättre på att sprida min läsning geografiskt. Jag tror nämligen att det är utvecklande för och håller det egna sinnet mer öppet om man konfronteras med olika kulturer. 2010 låg tyngdpunkten på svensk, engelsk och amerikansk litteratur men där fanns också inslag från Italien, Belgien, norden och Indien. Måste blir bättre på det, asien och afrika är sorgligt underrepresenterade.

2. Jag lovar också, precis lika högtidligt, att läsa fler klassiker. Vilket inte borde bli så svårt eftersom jag bara läste en enda klassiker 2010; nämligen Tre män i en båt som jag lyssnade på som talbok och njöt av. Och mer än en klassiker måste jag väl kunna läsa utan några större problem eller hur…

För övrigt ser jag fram emot ett fantastiskt läsår, att döma av högen med olästa böcker bredvid sängen ser det lovande ut. Dessutom fortsätter Bokmalen att träffas var sjätte vecka med början den 13:e, jippie!!!

Ett riktigt gott nytt läsår!