Nostalgitripp

Annons ur Books & Dreams vinter 2014

Bläddrar i senaste numret av Books & Dreams och hittar en annons från Storytel. En annons som tar mig tjugofem år tillbaka i tiden. Minst. Värsta nostalgitrippen.

Jag minns fortfarande mitt första möte med Isfolket. Det smått förbjudna mötet. Sagan om Isfolket, dessa böcker som var lika förbjudna som Harlequinböckerna. Margit Sandemos mastodontserie som fick mig att fastna för fantasy, historiska romaner fyllda av magi, kärlek och sex! Herre gud, detta sex. Rodnande läste jag ord jag aldrig läst förut.

Till skillnad från flera av mina klasskamrater fastnade jag dock inte för hela serien. Jag läste tiotalet böcker inte fyrtiosju som så många andra. Efter ett tag tyckte jag det var samma historia som berättades om och om igen, men jag är för evigt tacksam mot Margit som presenterade den fantastiska världen för mig. Som introducerade häxor, magi, äventyr och fantasi för mig.

Nu ger Storytel ut tredje säsongen av Sagan om Isfolket i inläsning av Julia Dufvenius och jag blir sugen på att lyssna. Åtminstone lite grann, njuta av nostalgitrippen.

Min erfarenhet av Storytel är obefintlig, men jag lyssnar gärna på ljudböcker så varför inte?

2 Replies to “Nostalgitripp”

  1. Funderar också på att ge mig på Isfolket; blev överförtjust i fina Margit när jag såg intervjun med henne på TV4 för inte så länge sedan!
    Kan verkligen rekommendera Storytel; stort och brett utbud med många av de nya böckerna. Numera går jag ingenstans utan en bok i öronen! 🙂

Comments are closed.