Nästan lika bra på bio

Var på bio med lilla syster i går. Kul med en tjejkväll för en gångs skull. Hon är inte särskilt förtjust i filmer med action, skräck etc. Romantiska komedier är väl mer i hennes smak. Ändå lyckades jag ”lura” med henne på Twilight. Med försäkran om att det var mer romantik än vampyrer gick det bra.

Som jag nämnt tidigare blev jag väldigt överraskad av hur mycket jag gillade böckerna om Bella och Edward (de två jag läst hittills vill säga). Förhoppningen var därför stor att filmen skulle vara i samma klass, men om jag ska vara ärlig förväntade jag mig det inte.

Döm om min förvåning, jag tyckte faktiskt filmen var bra. Den följde boken otroligt väl och bara några småsaker var ändrade. Visst saknade jag Bellas klumpighet och hennes ambivalens runt sina känslor för Edward, men den höll ändå måttet.

Vad lilla syster tyckte? Hon tyckte den var bra och ville veta hur det går i fortsättningen.