Mord på önskelistan

Novellen måste vara den perfekta formen för läsning när man pendlar, tar paus i städandet, i badkaret, vid frukostbordet och i alla andra situationer när man vill läsa men inte har så mycket tid. Att hitta bra noveller att läsa är däremot inte så enkelt. Men i Mord på önskelistan har flera av våra främsta deckarförfattare bidragit med spännande historier, många gånger med en oväntad knorr på slutet. Som sig bör i en bok som heter Mord på önskelistan är den gemensamma nämnaren julen och naturligtvis ond bråd död.

Jag gillade verkligen den här boken och njöt lite extra av Maria Ernstams inledande novell om en ensam författarinna som efter många år åker tillbaka till semesterorten för att göra upp med sitt förflutna. Arne Dahl novell om ett polisförhör hade ett oväntat slut som fick mig att haja till. En annan av ljusglimtarna var onekligen en av vinnarna i deckarnovelltävlingen. Magnus Montelius novell hade ett härligt driv och en läcker tvist på slutet. Imponerande. Om han fortsätter så lär vi höra mer från honom i framtiden.

Till alla er som söker en bra julklapp till någon när och kär eller till er själva så är den novellsamlingen en perfekt idé. Man kan läsa hela historier och ändå ha tid att umgås med familj och vänner utan att sjunka ner i totalt osocial läskoma.

Författare som skrivit noveller till Mord på önskelistan är: Karin Alfredsson,  Arne DahlÅke EdwardsonMaria Ernestam , Inger FrimanssonSusanne JanssonJens LapidusKatarina Mazetti, Magnus MonteliusHåkan Nesser.
Betyg: ***
Förlag: Semic

One Reply to “Mord på önskelistan”

  1. Hej! Du undrade angående header-byte, men dessvärre vet jag inte hur man gör på blogspot. Hoppas du hittar någon sida som kan hjälpa dig!

Comments are closed.