Magasinmaniac!

Japp, det är jag det. Ett fullständigt tidningsfreak. Jag älskar läckra tidningar och magasin. Både att läsa och att bläddra i och inspireras av. Kan liksom inte låta bli. De viskar till mig där i tidningshyllan i affären: ”Köp hem mig”. Och om sanningen ska fram så har jag svårare att låta bli den hyllan än godishyllan. Det är inte ofta jag går hem från affären utan en ny tidning (eller att i alla fall ha bläddrat i dem i affären). Ibland har jag lyckats avstå och då blir jag lite stolt över mig själv som är så ståndaktig, men oftast beror det på att det helt enkelt inte finns någon kvar som jag vill ha. För jag är lite kinkig med utbudet. Det duger inte med vanliga veckoblaskor eller skvallertidningar. Dem kan frisören och tandläkaren få köpa. Nej, jag vill ha kunskap eller lyx.

Som tur är finns det vissa tidningar som vi kan ”köpa till oss”, dvs pappa och jag. Han läser gärna Knasen och Historietidningen, så där kommer jag undan med att vi ju delar på dem. (Om jag nu mot förmodan skulle behöva en ursäkt för att köpa en tidning.) Andra är han inte ett dugg intresserad av, och inga andra bekanta heller verkar det som.

Igår gjorde jag ett nytt fynd. En ljuvlig dansk inrednings/ livsstilstidning som dessutom fanns med ett julnummer. Oh som jag frossade när jag kom hem. Så vackra som de är kommer de att få ligga framme på soffbordet över jul, sen slaktas de säkert. Jag kommer att sätta saxen i dem förr eller senare och spara alla de vackra bilderna som inspirerar mig. Men inte än…