Lockande bokomslag

Det är bara att erkänna, bokomslagen spelar roll vid val av bok och jag är övertygad om att det gäller oss alla. Sedan är smaken olika och det som du gillar tycker jag kanske är fult och ointressant. Men även böcker väljer vi med ögonen.

I tidningen härom dagen såg jag att det var en öppen casting i Fjällbacka för de som ville har roller i en tvserie som baseras på historier av Camilla Läckberg. Jag brydde mig inte om att åka dit, linslusen i mig är inte tillräckligt stor men det hade säkert varit en kul upplevelse. Och säga vad man vill om Camilla, men hon är duktig på att marknadsföra sig själv och sina produkter. För tillfället är tvserien på tapeten, en ny kokbok, en nyutkommen barnbok och till hösten kommer den senaste deckaren, Änglamakerskan. Produktivt och smart. En eloge till dig Camilla, jag har mycket att lära. Kanske framför allt om koncentrationsförmåga och arbetsdisciplin, för din måste vara helt otrolig.

Vad, tänker ni nu, har detta med rubriken lockande bokomslag att göra? Jo, det var när jag snubblade över ett inlägg hos Bokbild om Camillas nya bok och såg omslagen som jag kände det rycka i ”vill-ha-tarmen”. Snyggt! Det enda jag egentligen har något att invända mot är att författarnamnet är större än titeln. Jag vet att det är så numera, men jag opponerar mig. Troligen är det därför jag gillar omslaget till De ickesynliga så mycket.
Änglamakerskans omslag påminner dessutom i känsla om Huset vid havets slut som jag läste tidigare i vår och gillade. Det är något med de där husen precis vid havets kant. De står där utlämnade till havets pardon. Och jag kan riktigt känna doften och se de upprörda vågorna som i höststormen sprutar sitt vita skum över huset. Härligt, fascinerande och skrämmande på en och samma gång.