Läs en film

Älskar du att läsa böcker? Njuter du av en riktigt bra film? Då är Läs en film den 10 mars som klippt och skuret för dig.

I början av mars har filmatiseringen av Maria Langs roman Mördaren ljuger inte ensam premiär och samtidigt ges boken ut på nytt. Vi har nu fått förmånen att läsa boken innan den kommer ut. Den 10 mars går vi på Sagabiografen i Uddevalla och diskuterar sedan vilken som var bäst, boken eller filmen.
I arrangemanget ingår boken i manusform (boken är ännu inte tryckt). Biobiljett och fika står du för själv. 
Anmälan snarast till Jenny Magnusson på jc.magnusson@gmail.com. 

Rutger Hammars stuga Lillborgen ligger på Ön i sjön Uvlången i Bergslagen. Där samlar han och hans fru under en sommarhelg en handfull gäster för att umgås, bada och segla. Men när Puck Ekstedt under en promenad överraskas av ett skyfall och tvingas fly in under en gran gör hon ett makabert fynd: en av Hammars gäster ligger där strypt med en röd sidenscarf om sin hals.

Pucks fästman Einar Bure beslutar att kontakta sin gamle vän Christer Wijk, kommissarie vid Stockholmspolisen, för att lösa fallet. Det visar sig att gästerna alla knyts samman genom kärleksband och svartsjuka. Alla verkar ha något att dölja, men det är bara en av dem som är mördaren.
I rollerna ser vi bland andra Ola Rapace, Tuva Novotny och Linus Wahlgren.
I samarbete med Norstedts.