Lang på film

Jag vet att Helena o Co kommer att bli djupt chockerade när jag avslöjar att jag aldrig, ja, du läste rätt, aldrig har läst en bok av Maria Lang. (Jag hör den kollektiva, chockerade flämtningen ända hit.)

Jag har helt enkelt inte tyckt de verkade intressanta nog. Men efter att ha läst dagens Göteborg-Posten inser jag att jag nog missat en del. Är ju mycket förtjust i böckerna om Harry Friberg som också utspelar sig på 50-talet. (Hädade jag nu när jag klumpade ihop dem?)

Under sommaren och hösten pågår inspelningen av en bio- och fem tvfilmer baserade på just Maria Langs böcker. Till våren går Mördaren ljuger inte ensam upp på bio och senare kommer; Inte flera mord, Rosor, kyssar och döden, Tragedi på en lantkyrkogård, Kung Liljekonvalje av dungen samt Farliga drömmar att visas på TV4. Kanske under annat namn än nämna boktitlar.

Man kommer att kunna njuta av Tuva Novotny som Puck, Ola Rapace som kommissarie Wijk och Linus Wahlgren som professor Einar Bure. Allihop i bästa Mad Man utstyrsel. Ska bli kul!

Så det blir till att lägga sex nya böcker i läshögen, med Mördaren ljuger inte ensam överst i högen.

PS
Sorgligt nog kan jag efter besök hos Bokus och Adlibris konstatera att Maria Langs böcker inte går att köpa på svenska. Danska, norska och finska går bra och där är till och med böcker på väg. Men svenska – icke. Blir till att besöka antikvariat inser jag. En miss av förlagen så här inför filmatiseringen tycker jag.

2 Replies to “Lang på film”

Comments are closed.