Klassiskt äventyr om mod, spänning och kärlek

För tillfället är mp3spelaren laddad med ett riktigt klassiskt äventyr som jag minns från barndomen och oräknat antal filmer. Filmer som varit boken mer eller mindre trogen, men inte desto mindre spännande.

De tre musketörerna är en historia om den unge mannen som tar sig till Paris för att bli en av kungens musketörer och därmed uppfylla sin högsta önskan. Som den hetsige yngling han är hamnar han i en det ena äventyret efter den andra och till sin hjälp får han snart de främsta musketörerna av dem alla, Athos, Portos och Aramis. Ja, ni känner till historien. Det är äventyrens äventyr. En pojkdröm om mod, spänning och kärlek.

Det är utan tvekan en klassiker som stått sig genom åren och jag njöt av Thomas Bolmes uppläsning. Han gör sig extra bra i pojkboksäventyren av någon anledning.

Min plan var att återuppleva Dumas bok för att sedan gå och se filmen på bio och till slut jämföra vilken som var bäst, boken eller filmen. Men som med tidigare böcker i årets höstutmaning så föll tanken platt som en pannkaka. Jag kom igång för sent och hann inte lyssna färdigt innan filmen försvunnit från biograferna här i Uddevalla. Sorgligt! Slarvigt!

Betyg: ***+

Förlag: Rigmondo