Kidnappningsdrama

Så var det dags för semesterns andra bokrecension. Denna gång har turen kommit till thrillern Bytet av Joseph Finder. Ett kidnappningsdrama som utspelar sig på en konferensanläggning mitt ute i ingenstans.

Där har ledningen för en av världens främsta flygplanstillverkare samlats för en helgs teamwork. Under inledningsmiddagen tas hela ledningsgruppen som gisslan och en enorm summa pengar begärs för att släppa dem.

Upplägget känns som en typisk sommarthriller. Enkelt och bekant. Man kan bara låta sig sugas in i berättelsen och sluka boken utan alltför mycket tankemöda. Missförstå mig inte. Jag gillar den typen av böcker. De ger en direkt upplevelse som är så skön och välbehövlig ibland.

Josph Finder är en ny bekantskap för mig även om jag i efterhand förstått att han skrivit ett antal böcker som alla låter som om de är i samma genre. Jag kan inte påstå att jag tycker att Mr Finder kommer upp i Grishams nivå direkt, men boken är ganska okej. Efter ett tag kändes den lite pratig, men tog sig rejält i slutet. Jag hade inte väntat mig det. Min teori var en helt annan. Kul! Det är inte ofta som man blir så överraskad. Oftast har man i alla fall en aning om vem som är skurken. En helt klart läsvärd bok.

Betyg: ***