Känd författare skrev under falskt namn

The Cuckoo's Calling av J.K. Rowling
The Cuckoo’s Calling
Den smått sensationslystna rubriken går att läsa i flera av dagens tidningar. Inte för att det är något nytt fenomen precis, författare har i alla tider skrivit under pseudonym. Nej, nyhetsvärdet ligger i att den debuterande deckarförfattaren Robert Galbraith som i nyligen kom ut med sin bok The Cuckoo’s Calling som hyllats av recencenterna visar sig vara den inte helt okända J.K.Rowling. 
Det är inte första gången Rowling skriver för vuxna, härom året kom The Vacant Chair, en bok som fick blandade recensioner. Den här gången är det ett annat ljud i skällan. Omdömen som lysande debut, väldigt moget skrivet för en debutant, fantastiska karaktärer lovar gott. Fram tills nyheten avslöjades hade boken om hur Cormoran Strike löser dödsfallet på en modell i Mayfair sålt i 1.500 ex. Strax började The Cuckoo’s Calling klättra på topplistorna och går nu knappt att få tag på. Bokhandlarna har helt enkelt tagits på sängen.
Själv var jag inte särskilt förtjust i The Vacant Chair. Den hade sina poänger och det finns bitar i den som Rowling gör riktigt bra, men jag ska i ärlighetens namn erkänna att jag inte läste ut den. Harry Potterböckerna gillar jag däremot, och nej jag plockar inte fram skämskudden för det. Efter att ha läst recensionerna om den nya boken som är det bara att inse, jag kommer att läsa den. 
Läs mer: