Julia

Den största kärlekssagan av dem alla, den om Romeo och Julia ligger till grund för danska Anne Fortiers roman Julia. Skickligt väver författaren samman nutid med händelser som utspelas i 1300-talets Siena.

När moster Rose dör delas arvet på ett till synes orättvist sätt mellan tvillingsystrarna Julia och Janice. Den vackra, populära och världsvana Janice ärver huset och alla tillgångar medan den tillbakadragna och lite alldagliga Julia bara ärver ett brev. Men det är naturligtvis inte vilket brev som helst utan ett brev som för henne ut på en resa till Siena i Italien. Det blir en resa fylld av faror och äventyr. I Siena stöter Julia på ledtråd efter ledtråd som leder henne allt närmare svaret på gåtan: Är hon verkligen släkt med unga Giulietta vars tragiska kärlekshistoria ligger till grund för en av världens mest kända tragedier?

Julia är en spännande romantisk saga som på ett skickligt sätt för samman medeltid och nutid med dofterna av den italienska kulturen som en extra krydda. Det känns inte särskilt riskfyllt att påstå att det här är en bok som kommer att sälja i miljoner exemplar

Jag gillade den här boken men när den ”elaka” tvillingsystern plötsligt dyker upp i Siena och de två, som tidigare varit som hund och katt, plötsligt är bästa vänner och söta systrar som ställer upp för varandra i vått och torrt skorrar det illa inom mig. Jag får inte ihop det riktigt, men det är verkligen ingen stor sak att hänga upp sig på. Det här är en bladvändare från första till sista sidan.

Betyg: ****
Antal sidor: 485

Förlag: Albert Bonnier

Andr asom köst boken:
Breakfast book club
Boktokig