Inred med marin inspiration

Inred med marin inspirationav Anna Örnberg

Vi älskar våra hem i Sveirge. Inredningsprogrammen avlöser varandra i TV och Timell och Kirchsteiger visar oss hur vi ska göra. Man behöver bara kasta en blick i tidningshyllan för att inse att inredningsintresset är här för att stanna. Och det finns något för alla; romantiskt lantligt, klassiskt antikt, rent och sparsmakat, shabby chict eller marint.

Just den marina trenden är väldigt säsongsbetonad och nog mest populär i sommarhuset och längs kusten. Naturmaterial, rep, strandfynd, vitt, rött och blått är material och färger som starkt förknippas med den här trenden. Ofta talas det om New England-stilen från den amerikanska östkusten.

Anna Örnbergs bok Inred med marin inspiration bjuder på just det – marin inspiration. Tanken är inte att ta allt och överdekorera sitt hem med snäckor, vimplar, rep och strandfynd utan att låta sig inspireras, att plocka ut detaljerna man gillar och anpassa dem till sitt eget hem.

Här finns stora och små projekt att ta sig an. För dig som vill använda pensel och färg, nål och tråd eller mer rejäla verktyg. Snickra, spika, måla, pyssla, här finns det mesta.

Jag gillar inte allt men lockas av en hel del och ser möjligheter att anpassa flera av idéerna till mitt eget hem.

Betyg: ***
Förlag: Semic