Ibland hopar de sig

… böckerna jag håller på att läsa. En i badkaret, en i bilstereon, en i telefonen, en i sängen, en i… Ja, ni fattar säkert. Jag är en mästerlig slalomläsare, men ibland blir det… väldigt mycket på en gång. I alla fall när de är förknippade med måsten. Måste hinna läsa tills en viss datum är det vanligaste.

Just nu har de klumpat ihop sig något alldeles väldigt. En vecka kvar till nästa bokcirkel (vi måste komma på ett bra namn). Då är detSecret som gäller. En erotisk roman som jag i och för sig redan läst en gång, men måste fräscha upp så att jag kan vara med och diskutera. Om två veckor träffas Bokmalarna och då är det Tistelblomman som gäller. Även den har jag läst och gillat, men det är så länge sedan att detaljerna är… lite oklara.

Kort där efter är det dags för årets första Läs-en-film. Den 8 mars ska vi försöka bestämma vilken som var bäst, boken eller filmen. Det är Boktjuven det gäller och den är tjock! Mycket tjockare än jag trott. Inte på något sätt svårläst och hittills mycket bra, men det är fortfarande väldigt många sidor som ska hinnas igenom.

Dessutom har jag Livbåten på gång. Ruskigt spännande bok som väcker mycket intressanta frågor. Vad hade jag gjort om jag hamnat i samma situation? Parallellerna till filmen Alive, ni vet, den om det amerikanska rugbylaget vars plan störtar i Anderna och de tvingas äta av sina döda kamrater för att överleva, är tydliga. Och känslan av att jag skulle vilja prata med någon om det när jag läst klart är starka.

Novellerna i A Darker Shade of Sweden gör mig sällskap vid matbordet. Både nya och gamla bekantskaper och det är riktigt roligt att läsa författarna på engelska. Det blir som att upptäcka dem på nytt. Intressant hur annorlunda rytmen blir på engelska.

Enders game är spännande, men den lilla Excessen har blivit liggande halvläst alldeles för länge och…

Ja, ni förstår. Det är mycket nu!