Homicide in hardcover

Sensommarregn inspirerar till läsning i soffhörnet under en filt och med en stor kopp te som sällskap. Så jag plockade fram Homicide in Hardcover av Kate Carlisle. Den första i en mysig deckarserie om Brooklyn Wainwright och hennes smått excentriska familj.

Brooklyn arbetar med att restaurera gamla böcker. Ett arbete hon älskar och lärde sig som ung av sin mentor Abraham Karastovsky. Brooklyn bli inbjuden till en stor fest för att fira Abrahams senaste bokrestauration, men istället för fira så hittar hon honom brutalt mördad. I sin jakt på att finna den skyldige får Brooklyn finna sig i att inte bara själv anklagas för mordet utan det verkar även som om mördaren är ute efter henne.

Ett klassiskt upplägg för en klassisk mysdeckare i bästa pusselstil. Det är naturligtvis inte stor litteratur vi pratar om här, men det är mysigt och lättläst och alldeles perfekt för den här årstiden. Dessutom har den en alldeles förtjusande framsida. Den åker definitivt inte in i hyllan på ett tag utan för står framme för att avnjutas.

Betyg: ***
Antal sidor: 289

Förlag: Obsidian Mystery

Andra som läst boken:
Hellre barforta än boklös

One Reply to “Homicide in hardcover”

  1. Nej, någon stor litteratur är det ju inte. Men ett trevligt tidsfördriv. Ska definitivt läsa fler delar när jag får tid över..

Comments are closed.