Härlig deckarfrossa!

Det var länge sedan jag läste en så underbar deckare som Ingrid Hedströms Lärarinnan i Villette. Jag är ärligt talat trött på den stereotypa deckargenren; ensam, försupen polis som lyssnar på klassisk musik och dricker whisky, eller brott med pedofiler, religiösa fanatiker, eller mord där blodet stänker och kroppsdelar flyger.

Ingrids bok däremot är en riktig feelgooddeckare, om sådana finns, där brottet inte är det viktiga, utan huvudpersonernas arbete för att lösa gåtan står i centrum. Dessutom gillar jag karaktärerna, mycket! De är vanliga människor som du och jag (dvs varken försupna eller extrema på något annat sätt).

Boken utspelar sig i den fiktiva belgiska staden Villette och huvudperson är undersökningsdomare Martine Poirot. En dag blir en av stadens mest älskade lärarinnor dödad i vad som ser ut att vara en smitningsolycka men vittnen hävdar bestämt att det rör sig om ett mord. Martine och hennes team utreder händelsen och upptäcker att det ligger en mörk hemlighet bakom.

Det var mitt första möte med Ingrid Hedströms hjältinna, men jag kommer garanterat även att läsa nästa bok, Flickorna i Villette.

One Reply to “Härlig deckarfrossa!”

Comments are closed.