Hämnden är ljuv

Revenge is a dish best served cold…

Det kan så vara, men Camilla Läckbergs nya bok är glödande het just nu. Dels för att det faktiskt är en riktigt bra historia, väldigt aktuell och omöjlig att sluta läsa. Dels för att den fått en marknadsföringsskjuts som heter duga i och med att Bonniers passade på att riva upp avtalet med Storytel och enbart lansera En bur av guld som ljudbok på Bookbeat och Nextory.

Lysande marknadsföringsstrategi om du frågar mig.

Det finns inte ett media, traditionellt eller digitalt, som inte skrivit, diskuterat och debatterat twisten och samtidigt lyft att Läckbergs nya minsann inte finns på Storytel. Större mediabevakning kunde boken knappast ha fått.

Och den är värd det. Jag gillar det jag läser. Det känns nytt, fräscht, som om Camilla hittat rätt, hittat sin stil. Den här historien har ett större driv, högre tempo, känns aktuellare än hennes tidigare böcker och, som sagt, det är en riktig bladvändare. Man bara måste ju få veta hur det ska gå för Faye. Ska hon lyckas med sin plan att hämnas den svekfulle exmaken?

Jag valde att lyssna, många andra har rusat till bokhandeln och köpt ett ex. Oavsett vilken läsform du väljer så se häll upp ett glas bubbel, kryp upp i soffan och njut – du lär inte bli besviken.