Grimm

Det finns inget bättre än en riktigt bra historia. En historia som griper tag i en och drar en in. En historia som får tiden att flyga iväg utan att man märker det.

Som anhängare av den fantastiska litteraturen sitter jag lite fast (helt frivilligt ska tilläggas) i sagoträsket. För mig har en bra historia många likheter med en riktigt bra saga. Spänning, kärlek och äventyr, allt finns där. Därför är det kanske inte så konstigt att TV6 nya serie Grimm tilltalar mig.

Här har ättlingarna till de berömda bröderna Grimm fått förmågan att se sådant som ”vanliga” människor inte kan se. Det vill säga att varelserna i deras sagor inte alls var ett påhitt av deras synnerligen aktiva fantasi utan att de finns i verkligheten. Och det är Grimmarnas uppgift att försvara världen från dem. Första avsnittet handlade om de stora stygga, ja ni vet, som än idag lever bland oss och går igång på små flickor i röda kläder. Alla småbarnsmammor där ute borde helt klart se över döttrarnas garderob. Ska bli spännande att se vilken av Grimms sagor som andra avsnittet baseras på.

Ett litet problem bara. Avsnitten sänds torsdagar kl 20.00 på TV6. Gissa vem som tränar i simhallen just då? Hmm, får kanske ändra tiden till 06.30 på tisdag och fredagmornarna istället. Men hur lockande är det på en skala???

4 Replies to “Grimm”

  1. Trodde jag skulle bli överförtjust av den här nya serien, men icke. Jag tänker i alla fall titta på ett avsnitt till, även om jag inte blev helsåld. Det är svårt att avgöra hur bra en serie är efter bara ett avsnitt.

Comments are closed.