Fredagsfrågan: Vem är hon?

Så var det dags för en ny klurighet. Den här helgen söker jag namnet på en hjältinna som älskats av tjejer runt om i världen. Bland sina fans kan hon bland annat räkna stora namn som Laura Bush, Hillary Clinton, Sonia Sotomayor och Diane Sawyer.

Den här 18-åriga tjejen bor tillsammans med sin far advokaten och deras hushållerska i en amerikansk småstad. Pengar verkar inte vara något problem. Vår hjältinna går inte i skolan och hon kör en fräck sportbil. Tillsammans med sina två väninnor löser hon de gåtor och problem de ofelbart snubblar på.

Bara i Sverige har det getts ut mer än hundra titlar med vår hjältinna i huvudrollen. En period gick spekulationerna höga om vem som egentligen skrev böckerna. Det borde ju vara omöjligt för en ensam person att ge ut så många böcker.

Som en liten kuriosa kan nämnas att hjältinnans förnamn skiftar beroende på vilket land boken getts ut i. Hon har inte samma namn i Sverige som i USA och finnarna har döpt henne till Paula medan hon i Frankrike heter Alice. Norrmännen har däremot valt att behålla hennes förnamn.

Vem är hon?

Lämna ditt svar i kommentarfältet, och du… tjuvkika inte på de andras svar.

Trevlig helg!

9 Replies to “Fredagsfrågan: Vem är hon?”

  1. Jag är också ganska säker på att det är Kitty. Det var längesen man läste de böckerna. Undrar om man fortfarande skulle tycka lika mycket om dem.

Comments are closed.