Författarträff med Ingrid Hedström

För att komma i tid till ReadTreatens första författarbesök hade Ingrid Hedström trotsat det stockholmska snöslasket, försenade tåg och omstart av tågdatorer. Efter en smärre förskjutning av programmet kunde hon börja sitt föredrag om sin skrivprocess. Varför det blev just deckare (det är Maria Langs fel eller förtjänst, beroende på hur man ser på det), varför just Belgien och varför i hela friden en påhittad stad.

Mycket intressant! Det är ett väldigt enkelt och ganska simpelt sätt att beskriva Ingrids mycket intressanta bokprat på. Samtidigt mycket träffande. Det var intressant. Till och med mycket intressant och jag blev sugen på att få följa med på fler resor till Villette för att veta hur det går för Martine, Thomas, Julie och de andra. Kanske får vi till och med följa med en bit in i framtiden, kanske till nutid. Vem vet?

3 Replies to “Författarträff med Ingrid Hedström”

  1. Så snart mina olästa böcker har minskat med minst hälften så tänkte jag köpa hennes första bok. Jag är jättenyfiken på den där belgiska staden…

  2. Visst är det spännande att höra hur författare arbetar och de har ju så olika sätt att tackla sitt skrivande. Här var det dessutom intressant att höra varför Ingrid valt förlägga handlingen till en fiktiv stad i Belgien.

    Jag gillar verkligen böckerna och den senaste Rekviem i Villette är nog den bästa tycker jag.

Comments are closed.