Författarfrukost med Christoffer Carlsson

Måndag 8 juni 2011 var det författarmöte på Piratförlaget mellan 08.00 och 09.30. Vi fick träffa Christoffer Carlsson – författare till Den enögda Kaninen. Vi blev mycket väl mottagna på förlaget och efter en rejäl och god frukost började inleddes dagen av förläggare Sofia Brattselius Thunfors.

Christoffer kommer från Skedala mellan Halmstad och Simlångsdalen och kom till Stockholm 2005. Han är doktorand i Kriminologi och arbetar på sin doktorsavhandling som skall vara klar om tre år. För några år sedan deltog Christoffer i en författartävling för debutanter. Han vann inte men ansågs av Piratförlaget så bra att man beslöt att satsa på honom.

Den första boken Fallet Vincent Franke mottogs positivt och fick bra recensioner. Christoffer började arbeta på en ny bok med arbetsnamnet Fattigman. Efter att antal månader med den insåg han dock att han var lite för ung för att skriva om gamla fattiga män, och skrev i stället en bok med arbetsnamnet Arkaderna – den som utgavs under namnet Den enögda kaninen.

Det var mycket intressant att höra en författare berätta om sitt jobb, sina favoritskrivställen (i Christoffers fall på lasarettets akutmottagning, något som inte uppskattades av personalen) och hänvisningarna till den hemliga historien.

Ett stort tack till Piratförlaget och personalen där för att vi fick chansen att vara med.

Gunilla o Jarl Börjesson