En längtan efter jord

Trots anor att vila tungt på både från morfar och farmors sida så är mina fingrar inte särskilt mycket grönare än dina. Eller ja, jag brukar inte ha problem att få saker att börja växa, men sedan, ack ja, fladdrar koncentrationen och intresset likt en osalig fjäril vidare till något annat intressant projekt. Och de stackars blommorna får inte den uppmärksamhet de förtjänar.

En brist – jag inser det och insikten borde hindra mig från att sätta nya plantor till livet för att sedan glömma bort dem. Men när jag lyssnar till Karin Berglunds Blombok så får jag en nästan oemotståndlig lust att köra ner händerna djupt i myllan och locka den ena blomman vackrare än den andra att växa sig stora på min balkong. Den är så inspirerande och att höra Karin själv läsa lyfter boken ytterligare ett snäpp. Ljuvlig!

Jag är ganska övertygad om att man inte måste vara odlare, jag är ju inte det, för att uppskatta den här boken. Vi får följa med Karin under ett år, från den egna stökiga trädgården med skatbon och julrosor till Italien och andra exotiska resmål. Läs den! Eller ännu hellre, lyssna på den!

Betyg: ****

Förlag: Bonnier Audio

Andra som läst boken:
Bokparet

One Reply to “En längtan efter jord”

Comments are closed.