Dolda faror i vattnet

Bröllopsresa till paradisiska Bora Bora – visst låter det perfekt! Vad kan rimligen gå fel?

Allt visar det sig. Inte i sin vildaste fantasi kunde Erin och Mark föreställa sig hur livsomvälvande en upphittad väska kunde vara. I ett slag förändras deras liv. Från det moraliska beslutet om huruvida de ska anmäla fyndet eller inte, till dagen som slutar med mord och nygrävda gravar…

Catherine Steadmans debutbok Dolt i vatten är en perfekt beachbok till sommaren. Den har alla de rätta ingredienserna. Ett nygift par, en paradisisk bröllopsresa, en flygplansolycka, diamanter, pengar, ond bråd död och inte minst en nervpirrande jakt när ägarna till diamanterna och det mystiska usb-minnet vill ha tillbaka sina saker. Till vilket pris som helst.

Att Dolt i vatten måste filmatiseras står klart redan från början. Bildspråket är tydligt och med tanke på vilken framgång Reese Witherspoon haft med tidigare produktioner så kommer hon säkert göra något alldeles lysande av det här. Jag kommer definitivt köa för biljetter.

Catherine Steadman som Mabel Foyle i Down Town Abbey

Om du tycker dig känna igen Catherine Steadman så är det inte så konstigt, med roller i såväl Down Town Abbey som Morden i Midsommer och Mansfield Park så är hon ett välkänt ansikte för många. Att hon också kan skriva visar hon tydligt i den här debuten. Jag ser fram emot den kommande boken Mr Nobody som än så länge saknar omslag men som låter lovande.