Döden i Montmartre

I den tredje boken med den mysterieförtjusta bokhandlaren Victor Legris som amatördetektiv hittas en ung kvinna strypt. Hon är helt klädd i rött och ansiktet är vanställt till oigenkänlighet. Vem är hon och vad har hon för koppling till den unga Iris? Och vad är hennes koppling till Legris fosterfar, den tystlåtne och smått tillknäppte asiaten Mori?

För er som läst de första två böckerna kommer Döden i Montmartre att kännas som en kär gammal vän. Miljöerna är de samma, personerna är de samma och storyn uppbyggt på samma sätt.

Precis som i tidigare böcker ligger författarnas styrka, bakom pseudonymen Claude Izner döljer sig två systrar, i miljö- och personbeskrivningarna. Storyn och mysteriet är egentligen ganska ordinära även om de den här gången trasslar in sig lite på slutet, men det Paris de målar upp är så tilltalande att jag ändå njuter av boken. Jag kan känna dofterna, höra larmet från hästdroskor och försäljare och se damerna i sina vackra kläder. Jag skulle velat vara där, men helst sluppit vara ett av offren. Kanske den fria själen som Victor fallit så för.

Betyg: ***
Antal sidor: 310

Förlag: Kabusa böcker