Det tar emot!

Alltså, idag är det bara 24 dagar kvar till nästa bokmal. Det är naturligtvis jättekul, om det inte vore för boken vi läser.

Jag tycker det är toppen att vi läser en och samma bok igen. Min tanke med Bokmalen var från början att vi skulle läsa samma bok och diskutera den. Tyvärr har det inte riktigt blivit så. Vi är i så olika fas i livet med jobb, ledighet, pensioner och inte minst intressen och läshastighet. Istället har Bokmalen blivit ett forum för social samvaro och utbyte av boktips, vilket också är jättekul.

Jag såg verkligen fram emot att läsa samma bok och få diskutera den, men valet av Myrrha var verkligen helt fel för mig. Det tar emot att ta upp den och läsa. Jag tycker den är ganska frånstötande och motbjudande. Hittills är det enda positiva att den bygger på brev och dagboksanteckningar från riktiga personer, även om de är skruvade.

Men, men, jag ska ta mig igenom boken till Bokmalen. Vad vi sedan ska diskutera är för mig en gåta.