De obotliga optimisternas klubb

Partille bokhandels franska afton härom sistens bjöd på många överraskningar och en av de bästa var utan tvekan det läsex som delades ut av Gunilla Sondell från Norstedts. Jag väntar och längtar och tycker det är olidligt långt tills i april när De obotliga optimisternas klubb av Jean-Michel Guenassia kommer ut. Trots att sina många sidor så var läsexet alldeles för kort. Jag vill veta mer. Nu!

Boken tar avstamp i 50-talets Quartier Latin i Paris. Den tolvårige Michel Marini växer upp med mamma, pappa, bror och syster. Han gillar att fotografera, lyssna på Elvis och att läsa. När han inte ägnar sig åt någon av de sysslorna tillbringar han så mycket tid han kan på Café Balto där han spelar fotbollsspel. Tid han borde tillbringat i skolan.

Det kalla kriget pågår för fullt och på Café Balto samlas udda typer från östeuropa för att spela schack och prata om livet. Det dröjer inte länge förrän Michels lojalitet sätts på prov.

Missa inte den här, det säger jag bara. Men rätta in er i ledet, jag står först i kön, ni får vackert vänta på er tur. 🙂