Vad är det som gör att man (läs: jag) i perioder bara lyckas läsa böcker som är… tja, sådär men knappast några kioskvältare? Jag har just nu kommit in i ett stim och läst böcker som är helt ok, men ingen av dem har lyckats beröra mig. De har varit underhållning för stunden, men sedan flutit iväg på, om inte glömskans hav så i alla fall de många böckernas. Blivit en del av den där oidentifierbara massan.

Jag saknar den stora läsupplevelsen. Känslan av att svepas med i en bra historia och läsa natten lång för att jag bara inte kan lägga ifrån mig boken. Hjälp mig! Vad ska jag läsa?

Rekommenderade artiklar

7 kommentarer

  1. Jag känner igen det där…men jag tror att man behöver läsa sådana böcker också för att kunna ta till sig de stora läsupplevelserna:)

  2. Du har säkert rätt, men den här sisådärperioden har känts jäääättelååång.

  3. Här får du några tips på författare värda att undersöka – Susan Hill (inte bara hennes skräckböcker – hon har en bra deckarserie också), Kate Atkinson – deckare men ändå inte – från Edinburgh, David Wrobelwski – berättelsen om Edgar, Edmund de Waal – The Hare with amber eyes och Kate Morton. Alla finns väl kanske inte på svenska, men några av dem

  4. Du kanske ska läsa något som är utanför din bekvämlighetszon? Alltså något du inte brukar läsa? Det kan bli positivt! 🙂

  5. Antar att du varit igenom Suzanne Collins-trilogin? Min nya favorit.

  6. Suzanne Collins första står i hyllan och väntar. Är lite rädd för den. Så otroligt upphåsad att jag är rädd att bli besviken. Men kanske ska jag ge den en chans…

  7. Tog mig en lördag och en söndag för alla tre. Säger väl en del? 🙂

Kommentarer är stängda.