Böcker jag inte läst ut….

Nu börjar de samlas på hög; böckern jag borde skriva om här, men först var det Bokmässan, sedan hummerfisket och nu en veckas totalt sängläge utan kraft att vare sig läsa eller se på TV. Livet är hårt!

Men jag har hunnit med att läsa en hel del böcker också. Både riktigt bra och sådana som jag inte ens orkat läsa ut. Det hör inte till vanligheterna. Har jag väl börjat en bok så brukar jag läsa till slut, jag måste ju få veta hur det går…
Men så inte den här gången. Vid två tillfällen har jag varit och bytt till mig nya Låna & Läs böcker i den lokala bokhandeln, och båda gångerna har det blivit si så där.
Den första var Böljelek, en mysdeckare som utspelar sig i Karlshamn under 1800-talet. Alla ingredienser finns där; rätt genre, rätt tidsperiod, rätt stämning och ändå… Det är något som saknas. Boken är inte dålig, jag var bara inte intresserad av hur den slutar.

Den andra var Spionen från FRA, som är en svensk spionroman med sjunkna utbåtar, interna stridigheter mellan säkerhetspolis och militära säkerhetsorganisationer, både inom och utom landet. Och om igen, det blir ointressant. Känns väldigt mycket 80-tal och Guillos Coq Rouge-böcker. Fast det som funkade då är inte lika intressant nu. Konstigt, men så är det. Att det sedan enligt författaren ligger verkliga händelser till grund för historien gör… ingenting för att lyfta det hela. Tyvärr!
Betyg: **