Årets julklapp???

Det är alltid lika fascinerande att läsa spekulationerna om vad som ska bli årets julklapp. Och nej snälla tomten, jag vill varken ha en spikmatta eller en get… Däremot en hel hög med böcker.

Vilket osökt leder mig in på det senaste tipset. Årets bokjulklapp till mammor, varför bara mammor kan man undra även jag är intresserad, är: Den glömda trädgården av Kate Morton.

Den verkar helt underbar. Läs själv beskrivningen:

”På sin 21-årsdag får Nell O’Connor veta något som förändrat hennes liv. Många år senare bestämmer hon sig för att ta reda på hela sanningen och företar den långa resan från Australien till England. Sökandet för henne till Cornwalls vindpinade kust och det vackra herresätet Blackhurst Manor, som en gång ägdes av familjen Mountrachet.

När Nell dör ärver hennes barnbarn Cassandra ett litet hus på ägorna till Blackhurst Manor. Enligt ryktet döljer herresätet mörka hemligheter, hemligheter om den fördömda familjen Mountrachet. Men det är i Klippstugans bortglömda trädgård som Cassandra kommer hela den sällsamma historien på spåren … Den glömda trädgården är en oavbrutet spännande roman, vars handling utspelar sig på flera olika tidsplan parallellt. Lager för lager avtäcks en romantisk och gripande historia som under århundraden påverkat många människors liv.”

Många fina bokklappar önskar jag er alla! Och tjejer, missa inte nästa Bokmal hos Gunilla den 11 januari!